Μαρία Φραγκουδάκη

Τα έργα της Φραγκουδάκη απευθύνονται τόσο σε ιδιωτικές όσο και σε εταιρικές συλλογές έργων τέχνης κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον σε Ελλάδα και εξωτερικό. Με την τεχνική της καταργεί τις αρχικές ιδιότητες της ύλης και της μπογιάς, για να δη0μιουργήσει νέες μορφές.

Της αρέσει να ισορροπεί ανάμεσα σε δύο στοιχεία, συχνά αντιφατικά μεταξύ τους: διπλές όψεις, δύο χρώματα, διπλά νοήματα, κ.ο.κ., και να εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο η μία ουσία αλληλεπιδρά με την άλλη,. Έτσι, μέσα από παράτολμους συνδυασμούς ανοίγει μία νέα εισαγωγή στο καινούριο και το άγνωστο.

Εικαστικός, ζωγράφος και περφόρμερ, διατηρεί από το 2012 το βασικό της ατελιέ στο Chelsea της Νέας Υόρκης. Είναι γεννημένη το 1983 στην Αθήνα.

Οι δημιουργίες της έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένων των Summer Exhibition στη Royal Academy of Arts του Λονδίνου, FORM/Less στο Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος, Scope Miami, Scope Basel, ArtParis καθώς και στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.

Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Χημεία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, ενώ έχει παρακολουθήσει τρία art residencies στο Πανεπιστήμιο School of Visual Arts της Νέας Υόρκης. Εργάστηκε δίπλα στον Donald Sheridan, master printer του Andy Warhol, καθώς και δίπλα στον καλλιτέχνη Andrew Ginzel.

Πολλά από τα έργα της βρίσκονται σε διεθνείς ιδιωτικές και εταιρικές συλλογές. To 2017 δύο μεγάλων διαστάσεων έργα της τοποθετήθηκαν στα κεντρικά γραφεία της Google Inc. στη Νέα Υόρκη.

Ανακαλύψτε περισσότερα για την καλλιτέχνιδα και το έργο της στο www.mariafragoudaki.com και στο instagram @mariafragoudaki.